Skip to main content

Andijvie met spek en krieltjes

Bereidingswijze
Was de andijvie zonodig en in een vergiet goed laten uitlekken. snipper de schoongemaakte ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en laat de spekreepjes kort bakken. Schep er de ui en de knoflook door en laat omscheppend een paar minuten mee bakken. Roerbak kort; de groente moet knapperig blijven Bestrooi met tijm en wat zout en peper en schep er de andijvie door. Serveer direct met gekookte aardappelen.

Ingrediënten

  • 1 zak gesneden andijvie (250 gr)
  • 200 gram (voorgekookte krieltjes) of kruimige aardappelen
  • 100 g mager rookspek in reepjes
  • 1 flinke ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 mespunt gedroogde tijm
  • zout en versgemalen peper