Skip to main content

Andijvie met ui en rundergehaktbal

Bereidingswijze
Fruit het sjalotje kort glazig. Meng nu de kruiden, het ei, de ui en de peterselie door het gehakt er draai er 2 kleine, of 1 grote bal van. Bestuif de ballen heel licht met bloem.
Zet een braadpan op het vuur en doe hier de boter in. Braad de gehaktballen nu op middelhoog vuur in ca 20 minuten mooi rondom bruin. Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 15 minuten gaar koken. Ui pellen en grof snipperen. In braadpan 1/2 eetlepel olie verhitten en ui in ca. 5 minuten glazig fruiten. Panklare andijvie in weinig water gaar koken, volgens instructie circa koken in ca 12 minuten op middelmatig vuur Gekookte andijvie laten uitlekken (vang kookvocht op!) en aan ui toevoegen. Gerecht door en door verwarmen, regelmatig omscheppen.
Tip: het kookvocht kan je een beetje inkoken en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Andijvie, aardappels en gehaktballen op bord verdelen en opdienen.

Ingrediënten

  • 200 gram kruimige aardappels
  • 300 gram andijvie (panklaar)
  • 150 gr rundergehakt
  • 2 kleine ui
  • gesnipperd sjalotje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ei
  • paneermeel
  • bloem
  • Verse peterselie, klein gesneden
  • Vloeibare bakboter (geen margarine!)
  • Zout, peper en nootmuskaat