Skip to main content

Paprika-kipsalade met chilidressing

Bereidingswijze
Snijd de kip in reepjes en kook ze gaar in 15 minuten. Roer een dressing van de olijfolie, yoghurt, de tomatenpuree en de 3 rode specerijen (chili, paprika, cayenne). Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verdeel de bosui met loof in smalle ringen. Leg de sla op een ruim bord. Schep de dressing door de kipfilet en de paprikareepjes en garneer met de fijngesneden lente ui ringetjes.

Ingrediënten

  • 75 gram gemengde sla
  • 125 gram kipfilet
  • 1 /2 eetlepels magere yoghurt
  • ½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • mespunt cayennepeper
  • ½ eetl. tomatenpuree
  • of 1 eetl. tomatenketchup
  • ½ rode paprika
  • 1 bos- of lenteui