Skip to main content

Salade met kipfilet en mango

Bereidingswijze
Snijd de gerookte kipfilet in flinterdunne plakjes (zoals bij carpaccio). Snij ook de mango in dunne plakjes. Verdeel de rucola op een bord of in de schaal en leg hierop in waaiervorm de plakjes kipfilet en de mango. Bestrooi met het fijngesneden lente-uitje. Sprenkel de dressing eromheen en een beetje erover (je hoeft niet alle dressing te gebruiken).

Vinaigrette
Meng de azijn met de mosterd in een kopje. Klop de olijfolie er doorheen, goed roeren. Vervolgens onder stevig kloppen de kruiden erbij en ten slotte naar smaak zout en peper toevoegen.

Ingrediënten

  • 125 gram gerookte kipfilet
  • 75 gram rucola sla
  • ¼ middelgrote rijpe mango
  • 1 lente-uitje
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • ¾ eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel olijfolie extra vergine
  • ½ teentje knoflook
  • 1 theelepel verse tuinkruiden
  • zout en versgemalen zwarte peper