Skip to main content

warme salade van prei en linzen

Bereidingswijze

Was de prei en snij hem in schuine stukken (ongeveer anderhalve centimeter). Kook de prei beetgaar, 3- 5 minuten in kokend water. Snij de kipfilet in blokjes. Maak intussen de Vinaigrette als volgt. Meng de olie met mosterd, thijn, ui, peper (versgemalen) en zout. Meng dit met sinaasappel vocht en meng goed door tezamen met de witte wijn azijn. Meng de linzen met de kip, de prei en overgiet met de vinaigrette. Serveer warm of lauw.

Ingrediënten

  • ¾ prei
  • 25 gram linzen uit blik
  • 75 gram gerookte kip
  • 1 eetlepel olijfolie(extra vierge)
  • 1 ½ theelepel witte wijnazijn (of balsamico)
  • ½ theelepel dijon mosterd
  • ¼ sinaasappel
  • ½ eetlepel verse fijn gehakte tijm
  • ¼ rode ui zeer fijn gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper