Skip to main content

Toscaanse bonensalade met tonijn en tomaat

Bereidingswijze
Laat de bonen en de tonijn uitlekken. Maak de tonijn los met een vork. Ontvel de tomaat (maak een inkeping over zowel de lengte- als de breedte en dompel gedurende 2 minuten in kokend water.). Snij vervolgens in stukjes. Hak de knoflook fijn en snij de salieblaadjes klein. Snijd de citroen in partjes. Snijd de gepelde ui in dunne ringen. Doe de uitgelekte bonen in een schaal. Schep de tonijn, de tomaatstukjes, knoflook, kleingesneden salie en olijfolie door de bonen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de salade met de uiringen, salieblaadjes en citroenpartjes.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel witte bonen, uit blik
  • 125 gram tonijn (blik op oliebasis)
  • ½ tomaat
  • ½ teentje knoflook
  • 2 salieblaadjes
  • ¼ citroen
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vierge
  • zout en versgemalen peper