Skip to main content

Salade van kip, geitenkaas en appel

Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie en fruit de knoflook in een koekenpan en roerbak de kipfilet rondom bruin en gaar in ca. 4 minuten. Bestrooi de stukjes met zout en peper en laat ze afkoelen. Snijd de geschilde appel in kleine blokjes en besprenkel die met citroensap. Schep de vinagrette door de sla en meng de stukjes kip, verbrokkelde geitenkaas en appel erdoor.

Vinagrette

Meng de azijn met de mosterd in een kopje. Klop de olijfolie er doorheen, goed roeren. Vervolgens onder stevig kloppen de kruiden erbij en ten slotte naar smaak zout en peper toevoegen.

Ingrediënten
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 75 gram gemengde sla
  • ¼ zoetzure appel
  • ¾ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ teentje knoflook
  • 10 gram geitenkaas (zacht)
  • zout en versgemalen peper