Skip to main content

Salade met kalkoen en cranberry’s

Bereidingswijze
Maak eerst de saus. Breng de gewassen cranberry’s met het sinaasappelsap in een steelpan aan de kook en laat een paar minuten koken tot ze openspringen. Laat afkoelen en roer er de olijfolie, de balsamico-azijn en de honing door. Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Maak zonodig de eikenbladsla schoon en maak (sla) droog. Snijd de gebraden kalkoen of de kalkoenrollade in reepjes. Beleg een platte schaal met de slablaadjes. Schep er de kalkoenreepjes op en besprenkel met de saus.

Ingrediënten
  • 75 gram eikenbladsla
  • 150 gram gerookte kalkoen of kalkoenrollade in plakken van 1 cm gesneden
  • 25 gram cranberry’s
  • sap van een ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vierge
  • 2 theelepels balsamico-azijn
  • ½ theelepel honing
  • zout en versgemalen peper