Skip to main content

Zomerse maaltijdsalade met kip en kerriedressing

Bereidingswijze
Voorbereiding
Kook kleine roosjes broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar en spoel ze direct met koud water af. Verwijder steel en snijd de tomaat in stukjes. Verwijder de pit van de sinaasappel en snijd er schijfjes van. Snijd de lenteui in kleine ringetjes.
Snijd de kip in reepjes en bak deze gaar (zie eventueel bereiding kip).
Bereidingswijze
Doe in ieder bord achtereenvolgens: een hand sla, rucola en de ijngesneden lenteui. Verdeel hierover 1 eetlepel dressing. Vervolgens de broccoliroosjes, tomatenblokjes, sinaasappelschijfjes en de kip. Garneer door er wat bieslook te knippen van de stengel.
Vinaigrette
Meng de azijn met de mosterd in een kopje. Klop de olijfolie er doorheen, goed roeren. Vervolgens onder stevig kloppen de kruiden erbij en ten slotte naar smaak zout en peper toevoegen

Ingrediënten

  • 2 handen fijngesneden ijsbergsla
  • 2 handen rucola
  • 1 kleine stronk broccoli (40 gram)
  • 1/3 sinaasappel
  • ½ tomaat
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram -gerookte- kip
  • een aantal sprieten bieslook
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • ¾ eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • ½ teentje knoflook
  • 1 theelepel verse tuinkruiden
  • zout en versgemalen zwarte peper