Skip to main content

Mexicaanse kipsalade met sperziebonen

Bereidingswijze

Kook zondig de sperzieboontjes gaar. Bestrooi de kip met de tacokruiden en bak dit ca. 3 tot 4 minuten aan in de koekenpan. Fruit de laatste minuut de rode ui erbij. Laat het geheel afkoelen. Besprenkel met de vinaigrette. Laat de mais uitlekken en voeg tezamen met de sperzieboontjes aan de kip toe. Serveer met de sla.

Vinaigrette
Meng de azijn met de mosterd in een kopje. Klop de olijfolie er doorheen, goed roeren. Vervolgens onder stevig kloppen de kruiden erbij en ten slotte naar smaak zout en peper toevoegen.

Ingrediënten

  • Sla 75 gram
  • 75 gram kipfilet,
  • tacokruiden,
  • 1 eetlepel
  • olijfolie, extra vierge
  • ½ uitje (rood)
  • ½ tomaat
  • ¼ rijpe avocado,
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel (35 gram) sperzieboontjes
  • 1 eetlepel maislkorrels uit blik (15 gram)
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • ¾ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 ½ eetlepels olijfolie extra vergine
  • ½ teentje knoflook
  • 1 theelepel verse tuinkruiden
  • zout en versgemalen zwarte peper