Skip to main content

Kleurige gemengde salade

Bereidingswijze
De groenten wassen. De radijsjes in dunne plakjes en de tomaten in partjes snijden. Van de courgette de steel en het kroontje verwijderen en de vrucht in dunne reepjes snijden. De paprika in vieren snijden, schoonmaken, wassen en in fijne reepjes snijden. De koolrabi schillen en grof raspen. Bieslook en dille wassen en goed droogmaken. De bieslook in kleine ringetjes snijden (of knippen), de uiteinden van de dille grof kleinsnijden en de steeltjes zeer fijn hakken. De tuinkers met een keukenschaar afknippen. Kruiden en groenten goed mengen in een grote schaal. De dressing over de salade gieten, alles goed mengen.

Vinaigrette
Meng de azijn met de mosterd in een kopje en klop de olijfolie er doorheen, goed roeren. Roer de kruiden erbij en voeg zout en peper naar smaak toe.

Ingrediënten:
  • 1 bosje radijs
  • 1 tomaat
  • 1 kleine courgette,
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine koolrabi
  • ¼ bosje bieslook
  • ½ bosje dille
  • ¼ bakje tuinkers
  • 75 gram sla
  • ½ eetlepel Dijon mosterd
  • ¾ eetlepel witte wijnazijn (of balsamico azijn)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • ¼ sinaasappel
  • ¼ eetlepel verse fijn gehakte tijm
  • ½ rode ui zeer fijn gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper