Skip to main content

Avocado salade

Bereidingswijze

Schil de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap.
Snij de olijven in plakjes. Snij de tomaten in reepjes. Leg de sla op het bord en verdeel de avocadoblokjes erover en ernaast. Druppel de vinaigrette over de sla en de avocado. Verdeel de olijven en de tomaatreepjes erover.
Vinaigrette

Breng in een steelpan het water met de azijn aan de kook. Los het bouillonblokje erin op en haal van het vuur. Roer de olie, tijm en peper erdoor.

Ingrediënten
  • 75 gram gemengde sla
  • 1 ½ rijpe avocado’s
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2.5 cl wijnazijn (wit)
  • 1 ½ eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • 2 takjes tijm zout en versgemalen peper
  • 4 olijven (zwart of groen, zonder pit)
  • 50 g gedroogde tomaten
  • ¼ groentebouillonblokje
  • 25 mL water