Skip to main content

Avocado salade met tonijn

Bereidingswijze
Bereid dit voorgerecht minstens 2 uur op voorhand. Halveer de avocado’s en
haal het vruchtvlees eruit. Bewaar de helften voor de presentatie. Mix het
vruchtvlees met het sap van een kwart citroen. Voeg de mosterd, peper, zout en
de olie toe. Mix. Laat de tonijn uitlekken, prak hem fijn en meng met de avocado
vruchtvlees. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Vul de
avocadohelft op met dit mengsel. Dek af en plaats minstens 2 uur in de koeling.
Presenteer op een bord, versierd met stukjes tomaat, 2 schijfjes citroen, sla met
een scheutje vinaigrette.

Vinaigrette
Meng de azijn met de mosterd in een kopje. Klop de olijfolie er doorheen en goed mengen. Roer de kruiden erbij en voeg zout en peper naar smaak toe.

Ingrediënten
  • ¼ rijpe avocado
  • 50 gram tonijn uit blik in olie
  • ½ citroen (2 schijfjes en het sap van ¼ citroen)
  • ½ tomaat
  • 75 gram sla
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • ¼ eetlepel witte wijnazijn (of balsamico)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • ½ theelepel gehakte verse dille
  • ½ theelepel gehakte verse bieslook
  • zout en versgemalen zwarte peper