Gumbo uit New Orleans – groenten met garnalen en kip

Bereidingswijze
Snipper de gepelde uien. Verwijder de kapjes, zaadlijsten en zaad van de paprika’s. Snijd de paprika’s in de lengte in smalle repen. Verwijder draden van de bleekselderijstengel en snijd in stukjes van 2 centimeter. Hak de knoflook klein. Snijd de kipfilets in blokjes. Laat de maïskorrels uitlekken. Maak de groentenboullon.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak de de kip snel rondom aan. Schep ze uit de pan. Bak nu de uisnippers zacht en goudbruin. Doe de kip, knoflook, paprika en bleekselderij in de pan en bak de groenten enkele minuten. Roer de groenten af en toe om. Voeg de bouillon toe. Laat allesongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer de maïskorrels en garnalen door het mengsel. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje tabasco.
Strooi er peterselie over.

Ingrediënten

  • 2 lente- of bosuitjes
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ stengel bleekselderij
  • ½ teentje knoflook
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel maiskorrels uit blik
  • 75 mL groentebouillon
  • 15 gram gekookte, gepelde garnalen
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel tabasco
  • ½ eetlepel fijngehakte peterselie
  • zout en versgemalen perper

Openingstijden Ma t/m vrij van 8:30 - 11:30   |   Ma + Woe avond van 18:30 - 20:30   |   Alle middagen gesloten voor intake(gesprek)